Primul contact și ceea ce a urmat

Am descoperit numerologia yoghină în 2016, participând la prezentările făcute de maestrul Aurelian Curin, apoi am participat la cursul Numerologia în business susținut de Tyler Mogan, am asistat prin bunăvoința celor doi la câteva interpretări făcute unor prieteni, apoi am continuat o vreme pregătirea online cu Tyler Mogan. Lor le mulțumesc pentru introducerea în acest domeniu uluitor.

Cam de atunci am început să adun și să citesc lucrările cele mai importante dedicate acestui subiect, pe care le găsiți menționate în bibliografie, și, mai important, am început să introduc în interpretările pe care le făceam pornind de la e-mandala (de fapt, o altfel de numerologie și ea) și numerograma akara, sau yoghină. La început a fost un bun element de control, apoi a devenit o sursă tot mai importantă de informație.

Am început să scriu o primă versiune a cărții Numerologia yoghină, o altfel de numerologie prin 2019, dar am descoperit că mai aveam nevoie de câțiva ani de practică pentru a transmite ceva consistent și coerent, iar acest moment se pare că a sosit de abia acum, în 2022, după sute de interpretări făcute, unele cu sprijinul maestrei Lucica Golban, căreia îi mulțumesc aici pentru ajutor.

Este important să primești cunoașterea de la un maestru, dar la fel de important este să lucrezi, să aduni o cazuistică a ta și să te documentezi din mai multe surse. Practica este aceea care face întotdeauna diferența.

Numerologiile, indiferent de unde ar veni ele, indiferent de cât de vechi sunt, pornesc de la un același adevăr, acela că numerele numără, dau o ordine și un sens realității noastre și sunt „umbra“ unei aceleiași realități subtile, drept care, dacă le analizezi cu sufletul deschis și plin de curiozitate, descoperi că diferențele dintre numerologia egipteană, după Schwaller de Lubicz, numerologia akara, după Yogi Bhajan, și mai tânăra numerologie pitagoreică, și ea tot de inspirație egipteană, sunt, de fapt, date doar de momentul diferit al evoluției culturale în care se aflau civilizațiile sursă. Omenirea a trecut prin momente în care accentul era pus mai degrabă pe cunoaștere, sau pe cucerirea universului fizic, sau pe comunicare, de aici micile diferențe existente. Altfel, ritmul general al universului se observă ușor că este același.

Numerologia yoghină aparține școlii kundalini yoga, care combină pranayama, meditațiile, asanele și mantrele pentru a trezi energia spirituală kundalini și face parte din tantra împreună cu hatha yoga. Ea a fost introdusă în 1968 în Statele Unite de Yogi Bhajan și de acolo s-a răspândit în spațiul cultural occidental.

La fel ca în toate celelalte numerologii, interpretarea numerogramei se bazează și pe rațiune, pe analiza pozițiilor și a aspectelor în care apar numerele reprezentative pentru o anumită persoană, dar și pe folosirea numerogramei ca „portal“, ca subiect de contemplare util conectării la sinele superior al persoanei, acolo unde sunt stocate informații utile apropo de lecțiile karmice, de misiunea personală din această viață, de resorturile subtile care ne definesc. Așa că folosim și analiza rațională, dar și contemplarea, iar diferența între două interpretări este dată, desigur, și de stăpânirea corectă a conceptelor, dar, mai ales, de capacitatea, de îndemânarea de a contempla persoana pornind de la numerogramă.

Indiferent ce alte tehnici de interpretare numerologică folosiți, veți observa că numerologia yoghină aduce un plus în cunoașterea omului și a universului și poate fi folosită cu succes ca tehnică de autocunoaștere.

numerologia
https://www.meditative.arts.ro/wordpress/wp-content/uploads/2022/01/numerologia_yoghina-1024x1024.jpghttps://www.meditative.arts.ro/wordpress/wp-content/uploads/2022/01/numerologia_yoghina-150x150.jpgVlad PopescuPrezentare cartenumerologiePrimul contact și ceea ce a urmat Am descoperit numerologia yoghină în 2016, participând la prezentările făcute de maestrul Aurelian Curin, apoi am participat la cursul Numerologia în business susținut de Tyler Mogan, am asistat prin bunăvoința celor doi la câteva interpretări făcute unor prieteni, apoi am continuat o vreme...Artele meditației, cărțile meditației